RESCENSION: MARIA ÅKERBERG (2021) Det naturliga och ekologiska valet!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. 

Maria Åkerberg – det naturliga och ekologiska valet!

Men vad är egentligen Maria Åkerberg för märke, och hur startades det?

Maria Åkerberg är ett familjeföretag som startades 1995, och är ett av de främsta märkena inom ekologisk och giftfri hudvård i Sverige. De har ett brett urval av skönhetsprodukter för hår, hud och kropp.

Maria Åkerberg tillverkas av märket Dermanord. Maria Åkerberg hette från en början Dermanord, men blev senare Maria Åkerberg för att man dels ska kunna satsa mer internationellt, men också att det ska bli ett unikt namn och inte just ett namn som är anpassat mot skönhet där “Derma” eller “nord” finns med. 

Vilka produkter har Maria Åkerberg?

Ekologiskt smink, liksom babyprodukter, solskyddsprodukter och kosttillskott. Men det finns också diverse rengöringar för huden, men framförallt ansiktet.

Alla produkter är tillverkade i Sverige, och företaget har ett nära samarbete med lokala bönder och odlare.

Vilka passar Maria Åkerberg produkter för?

Produkterna som de tillverkar är som sagt giftfria, ekologiska och är växtbaserade, vilket gör att de även passar bland annat veganer och de med känslig hud.

Maria Åkerberg är miljövänligt

Alla förpackningar kan återvinnas och är även de tillverkade i giftfritt material. Företaget arbetar väldigt aktivt med att vara miljövänliga, och arbetar kontinuerligt med att förbättra sitt miljöarbete. Med tanke på att de är ett familjeföretag och samarbetar i hög grad med lokala odlare, så har de stora möjligheter att kunna påverka tillverkningsprocessen i den miljövänliga riktning de arbetar för. 

Maria Åkerberg har full öppenhet på sina förpackningar

Maria Åkerberg vill också att man ska förstå vad det är för något som deras produkter innehåller. Vilket vi tycker om. Bland annat har de översatt de standardiserade namnen av olika ingredienser till den Svenska betydelsen, vilket gör det lättare för användaren att förstå vad det är för något produkten innehåller. Översättningen är mer en förklaring än en direkt översättning av namnet.

Var kan man köpa Maria Åkerbergs produkter?

Maria Åkerbergs produkter finns till salu hos bland annat Lyko, Nordicfeel, Babyface, Meds mfl. Det går även att beställa på företagets hemsida. Utöver det kan man också söka på deras hemsida efter återförsäljare. 

Vad gör Maria Åkerbergs produkter så bra?

Vi har använt flera av Maria Åkerbergs produkter och våra barn har alla produkter som är från Maria Åkerberg. Vi tycker om att det är en så pass ärlig produkt, med bra innehållsförteckning, men att de också använder vegetabliska oljor och Xantangum som förtjockningsmedel tycker vi är bra. Xantangum är ett naturligt framställt förtjocknings- och stabiliseringsmedel. 

Det vi också tycker är bra är att hållbarheten och fräschheten på produkterna är en relativ lång tid. Med många skönhet- och hudvårdsprodukter så bör de användas inom sex månader, vilket vi också gör. Men om man tänker efter så är det en relativ lång tid och att då ha fräscha produkter under en så pass lång tid, till det priset som det faktiskt kostar, tycker vi är jättebra!