KÖPGUIDE: HANDTVÅL (2021) Hitta din nya favorittvål!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. 

Att ha problem med torr hud i ansiktet och på händerna är väldigt vanligt men många ser bara till att ha goda och tydliga rutiner för ansiktsvården medan händerna lätt glöms bort. Visst kanske man är duktig och smörjer in händerna med jämna mellanrum, men vill du säkerställa att du har minimerat risken för uttorkning av dem behöver du göra mer än så. Under vinterhalvåret är torrheten oftast som värst. Dina händer får ta ordentliga smällar när den isande vinden och kylan drar in över landet. Kyla sliter väldigt mycket på din hud och förutom att använda bra handskar behöver du också se till att ha en välgörande och härlig tvål.

Efter varje toalettbesök tvättar du händerna. När du diskar blöter du händerna och det gör du även när du duschar, tvättar ansiktet, tvättar kläder eller badar. Vatten har ett helt annat PH-värde än huden och om du inte återställer hudens egen PH kan den bli irriterad, torr och få sprickor. Även dåliga hudvårdsprodukter kan ligga bakom torrhet på händerna men med en bra tvål kan du få slut på problemet.

Här nedan har vi listat fem riktigt bra produkter som du kan använda dig av och som faktiskt är vårdande och inte bara får bort smuts. Här hittar du bland annat antibakteriell tvål, flytande tvål, fast tvål och ekologisk tvål, så att så många önskemål som möjligt är uppfyllda.

VINNARE: Maria Åkerberg Liquid Soap Limebästa handtvålen

Liquid Soap Lime från Maria Åkerberg är en otroligt härlig handtvål som innehåller eterisk olja av limefrukten. Produkten är mjukgörande och mild, samtidigt som den har en frisk och fräsch doft av citrus. Här har man även valt att tillsätta kokos och majs för att huden ska hålla sig skyddad och inte förlora sin syra som verkar skyddande. Produkten kan med fördel ges bort som present till någon som du tycker om.

POPULÄR: Rituals The Ritual Of Sakura

Bästa handtvålen

Last updated: 2023-10-26 03:39:45

Rituals är kända för sina välgörande och prisvärda hudvårdsprodukter och handtvålen The Ritual Of Sakura är en av deras storsäljande favoriter. Här har man använt sig av körsbärsblomma och rismjölk för att få till en sköna konsistensen och den goda lukten. Rismjölken ser till att vårda huden på dina händer och får den att kännas silkeslen och behagliga. För att produkten ska vara så återfuktande som möjligt har man valt bort alla tvålsammansättningar som annars är vanligt förekommande.

PRISVÄRD: Urtekram Aloe Vera

Bästa handtvålen

Sorry, no prices available at this time.

Dina händer behöver tvättas flera gånger om dagen för att du ska minimera risken för att komma i kontakt med för mycket bakterier eller sprida bakterier vidare. Då är det viktigt att du väljer en tvål som har rengörande och återfuktande egenskaper. Med Aloe Vera handtvål från Urtekram kan du vara säker på att få en produkt som lever upp till dessa önskemål. Produkten har en doft av apelsin och aloe vera. Aloe veran har många riktigt bra egenskaper, t.ex. att återfukta och mjukgöra till max. Den här produkten är också perfekt för den som har känslig hud.

PREMIUM: Maria Nila Soap Ginger

 

Bästa handtvålen

Tillverkaren av skönhetsprodukter vid namn Maria Nila är en populär och mycket uppskattad aktör när det kommer till hudvård. Med deras Soap Ginger får du en produkt som inte bara rengör dina händer utan som även verkar återfuktande. Den friska doften av ingefära gör att tvålen känns exklusiv och extra lyxig. För att vara så skonsam som möjligt är den fri från parabener och sulfater, samtidigt som den är 100 % vegansk.

LYX: Face Stockholm Vitalizing Soap

 

Bästa handtvålen

Sorry, no prices available at this time.

Face Stockholm Vitalizing Soap är en produkt som är tillverkad och framtagen i Sverige. Här är det harmoni från naturens alla hörn som står i fokus, vilket märks tydligt på de vårdande ingredienserna. Face Stockholm Vitalizing Soap är helt fri från mineraloljor och parabener, samtidigt som doften är ekologiskt certifierad. Den här tvålen kan med fördel användas flera gånger varje dag och passar för alla olika hudtyper.

Frågor och svar

Kan man använda tvål som ansiktsrengörning?

Det är inte rekommenderat att du använder handtvål som rengöring till ditt ansikte.

Visst går det bra om du någon gång har slut på rengöring, men det är viktigt att inte göra det till en vana. Orsaken är helt enkelt för att produkter som är tillverkade för våra händer inte lämpar sig för den känsliga huden i ansiktet och runt ögonen. Satsa istället på en bra rengöring som du tycker fungerar.

Vad är viktigt att tänka på när man väljer tvål?

Det finns flera saker som kan vara bra att fundera över när du ska köpa rengöring till dina händer. Vi rekommenderar att du väljer en produkt som är vårdande och som faktiskt har fler egenskaper än att bara ta bort bakterier. Det kan kännas lockande att köpa de billigaste alternativen, just eftersom tvålen “bara ska vara till händerna”, men sanningen är att de mer exklusiva alternativen faktiskt är bättre. Se till att du alltid smörjer in dina händer efter tvätt för att skydda.

Läs gärna här om de bästa gravidoljorna på marknaden just nu!