KÖPGUIDE: RAKHYVEL (2021) Vilken är den bästa rakhyveln för din hud?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. 

När man köper rakhyvel, så vill man att de ska kännas sköna mot huden, samtidigt som de utför en nära och effektiv rakning. Därför kan det vara svårt att hitta en rakhyvel som passar just dig. Låt oss hjälpa dig. Det finns rakhyvlar som passar alla hudtyper och behov, och vi hoppas att du kan hitta någon som passar bra för dig.

Vi har bland annat testat det populära märket Estrid. Läs vår recension här. 

VINNARE: ESTRID – VEGANSK RAKHYVEL AV HÖGSTA KVALITÉEstrid rakhyvel

Sorry, no prices available at this time.

Med hjälp av Estrid, en ny typ av vegansk rakhyvel kan kvinnor enklare och skonsammare raka sin kropp mer ekonomiskt och samtidigt bidra till en bättre miljö.

Startpaket för 95 kronor

Med Estrid får du en helt ny rak-upplevelse direkt hem i brevlådan vilket gör att du slipper tänka på att skaffa nya rakhyvlar i tid och otid. Du beställer ett starter kit för låga 95 kronor och får då ett greppvänligt handtag i stål, en hållare för väggplacering och två stycken rakblad som ger en effektiv rakning i mellan 2 – 4 veckor. Med detta startpaket och med de efterföljande leveranserna av rakblad kommer du att halvera dina kostnader för hårborttagning.

Här kan du läsa en recension, där vi har testat just Estrid rakhyvlar och deras prenumeration. 

PRISVÄRD: Natural Geisha Shaver

bästa rakhyveln

Sorry, no prices available at this time.

Här finns en ekologisk rakhyvel för dig som är intresserad av ett miljövänligt alternativ. Geisha Shaver erbjuder en nära och mjuk rakning. I förpackningen finns det ett rakblad. Väldigt snygg design, ergonomisk och lätt att hålla i.

PREMIUM: Gillette Venus Extra Smooth Sensitive rakhyvel

Sorry, no prices available at this time.

Venus Extra Smooth Sensitive hjälper till att skydda extra känslig hud vid rakning. Det här är en rakhyvel speciellt anpassat för kvinnor med lite känsligare hud. Rakbladet har fem blad, vilket ger en bra och effektiv rakning och en slät hud efter rakningen. Refillrakblad får köpas separat.

BUDGET: BIC Soleil ® MISS SOLEIL SENSITIVE

 

Last updated: 2023-10-26 03:56:37

En mycket prisvärd rakhyvel – ett trepack med rakhyvlar för under fyrtio kronor. Rakhyvlarna är anpassade för dig med känslig hud och har ett flexibelt rakhuvud, vilket ger en nära och anpassningsbar rakning. Med ett ergonomiskt handtag är rakhyvlarna lätta och bekväma att hålla i. Perfekt för dig med känslig hud men samtidigt vill tänka ekonomiskt.

SMIDIG: Gillette Venus Snap With Embrace Razor

 

Bästa rakhyveln

Sorry, no prices available at this time.

En perfekt rakhyvel att packa ner i resväskan när du år på väg. Den är kompakt och liten, men väldigt effektiv. I förpackningen får du fem blad så att du kan byta ut bladet när det är använt. Det medföljer även en fuktremsa som aktiveras av vatten, vilket är helt perfekt för en mjuk och effektiv rakning. Den här rekommenderas verkligen när du ska iväg på semester eller liknande, men den kan förstås användas även i vardagen. Den tar knappt någon plats alls i badrumsskåpet.

Frågor och svar

Vad ska man tänka på när man köper rakhyvel?

Man ska se till att hitta rakblad som är anpassad efter den hud man har, men också att hitta rakblad som är efter det användningsområdet som är tänkt att ha. 

Det man också ska göra att använda en rakhyvel efter det ändamål, ska man ha en när man reser – ska man använda sig av en liten. Vi rekommenderar att använda er av en som är smidig och praktiskt, samt har en bra användarvänlighet. 

Hur ofta ska man byta rakblad? 

Vi rekommenderar att man byter rakblad efter 5-10 rakningar, för att undvika sår, infektioner och röda utslag. En rakhyvel ska heller inte ligga oanvänd för länge, då det kan orsaka att den blir slö, vilket i sin tur kan ge skador på din hud. Försök att hålla den fräsch och byt ofta. 

Estrid, som är det nya veganska märket, som har blivit oerhört populärt, hjälper till att hålla koll på när du ska byta rakblad – genom att du har en prenumeration. Vi tycker att Estrids rakhyvel är den bästa för smidig hårborttagning och rekommenderar alla att i alla fall testa det! Klicka här för att läsa mer hos Estrid. 

Hur många rakningar håller ett rakblad?

Som ovan, cirka 5-10 rakningar. Men det beror också på vilken behåring du har när du rakar dig, men också hur tjockt hår du har. Desto tjockare hår, desto oftare ska du byta rakblad. 

Vilken rakhyvel är den bästa för dam? 

Det är så individuellt, så det är svårt att säga – men återigen! Estrid, testa, testa, testa!

Vad kostar en rakhyvel?

Det är lite olika. Allt från under hundralappen, till ett par hundralappar. Försök att undvika priset, hitta den som passar dig och din hudtyp.