Köpa halsband

Köpa halsband – Tips inför valet

På nätet finns mängder av onlinebutiker du kan vända dig till när du ska köpa halsband. Du behöver inte leta länge för att hitta rätt modell för just dig, utan du kan botanisera bland ett stort utbud av halsband för olika stilar och smaker – till riktigt bra priser.

Vill du veta mer om vad du bör tänka på innan ett köp av halsband kan du läsa mer i vår guide nedan. Här kan du exempelvis läsa om olika typer av halsband som finns på marknaden idag. Vi tittar även närmare på ankarkedjor och pansarkedjor, såväl som kabelkedja och ärtlänk. Naturligtvis får du också bra och enkla tips på mått och passform när du ska köpa halsband.

Olika typer av halskedjor

Det finns inte bara olika typer av halsband, utan även olika typer av halskedjor som du kan välja mellan när du ska köpa smycken för dam. Kedjorna har unika egenskaper som gör att deras design skiljer sig från andra. Här får du bättre koll på vad som gäller.

Ankarkedja

En ankarkedja är en mycket fin och slitstark kedja som på många sätt påminner om de kedjor du kan se nere på en marina. Det är också därifrån kedjan har fått sitt namn, eftersom de påminner om den kätting som används när man ska ankra båtar eller större fartyg.

Pansarkedja

Pansarkedjan är kanske den vanligaste form av kedja som man tänker på när man talar om halsband. Den fungerar lika bra för män som för kvinnor och kommer i en rad olika tjocklekar och designer. Det som gör den här kedjan så eftertraktad och populär är att den fungerar lika bra med ett hängsmycke som utan.

Ärtlänk

Ärtlänk, eller ärtlänksedjan som den också kallas, är ett mycket populärt alternativ för just damer. Den här kedjan är sammansatt med mycket små och runda länkar, vilket får den att efterlikna små, små ärtor. Ärtlänkar förekommer i halsband, men är precis lika vanliga i fotlänkar som i armband för kvinnor.

Kabelkedja

Även om kabelkedjan kan komma i alla möjliga tjocklekar är det vanligast att den är av det tunnare slaget – åtminstone när den används för damhalsband. Kedjan består av större länkar som har en mer oval form och som gör att den får en mer gles och diskret design. Passar bra med och utan hängsmycke.

Halsband – Mått

För att du ska hitta ett halsband som verkligen passar dig är det viktigt att ha koll på både mått och storlek – speciellt om du ska beställa ditt smycket online. Här nedan beskriver vi olika mått och halsbandstorlek som du kan ha stor nytta av.

Längd på halsband

Tum

 Centimeter

14 tum

35 cm

16 tum

40 cm

18 tum

45 cm

20 tum

50 cm

24 tum

61 cm

30 tum

76 cm

Hur tjockt ska ett halsband vara?

Det finns ingen regel för hur tjockt eller tunt ett halsband får vara. Idag kan du hitta kedjor i alla möjliga tjocklekar, från några enstaka millimeter till flera centimeter beroende på modell och design. Handlar det om länkar är det vanligast med kedjor på 2 mm och 4 mm, men för män är tjockleken oftast större.

Köpa halsband – Herr

Vill du köpa halsband till herr på nätet är det viktigt att du väljer en seriös och professionell onlinebutik. Här nedan får du förslag på två stycken butiker som du kan vända dig till och som har ett specifikt utbud av fina herrsmycken.

Trendhim

Herrar som är ute efter mer exklusiva smycken bör ta sig en titt på nätbutiken Trendhim. Här kan du enkelt sortera fram de bästa smyckena för just dig, genom att välja allt från färg till material, varumärke och pris. Hos Trendhim hittar du halsband i bland annat bomull och läder, men också i rostfritt stål såväl som i 14 karats guldplätering. Det som gör Trendhim unikt är att du dessutom kan göra ditt halsband personligt, t.ex. genom att beställa gravyr.

Damhalsband online

Fina damhalsband finns det gott om och utbudet är som störst om du väljer att handla halsband på nätet. Vi har valt ut två av de bästa återförsäljarna för halsband så att du lättare kan hitta en modell, ett material eller ett smycke som passar dig.

Guldfynd

Guldfynd har sedan länge varit en av de mest eftertraktade och uppskattade smyckesbutikerna i Sverige. Butiken finns både i fysisk form på olika platser i landet och på internet med sitt stora online sortiment av halsband för damer. Hos Guldfynd kommer du att hitta halsband i både vitguld, guld och silver. Du hittar också guldpläteringar såväl som halsband i stål och läder. Blir du medlem får du dessutom tillgång till extra bra priser, eftersom Guldfynd har återkommande medlemsdagar med fina erbjudanden.