Armband på nätet

Välj rätt armband på nätet

Att bära armband är precis lika vanligt som att bära halsband eller örhängen. Armband är mycket populärt hos både män och kvinnor och kan med fördel även användas eller ges bort till barn och ungdomar. Nedan kan du läsa mer om olika typer av armband och vad som är viktigt att tänka på när du ska välja storlek.

Storleksguide armband – Herr & dam

När du ska köpa armband är det mycket viktigt att du väljer ett som har en lämplig storlek för just din handled. Om armbandet är för litet kommer det inte att passa och är det för stort finns det risk att det glider av. Här nedan har vi tagit fram en storleksguide för armband till herr och dam, så att du vet vad du ska välja.

Storlekar

X-Small

15 cm

Small

16 cm

Medium

18 cm

Large

19 cm

X-Large

20 cm

Olika armbandsmaterial

Precis som alla andra typer av smycken kan också armband komma i varierande material. Olika armband är tillverkade i olika material för att få just sin egen unika design, funktion och egenskap. Här nedan listar vi fyra vanliga och förekommande material som är vanliga till just armband.

Guld

Ett armband i guld anses ofta mycket lyxigt, elegant och påkostat. Guld är ett material som håller väldigt länge och som varken missfärgas eller missfärgar huden. Ett armband i guld behöver du inte heller ta av dig när du t.ex. duschar, eftersom det inte kan rosta.

Silver

Vill du köpa ett billigare armband som fortfarande är tillverkat i en äkta metall är silver ett bra alternativ. Silver används flitigt i smycken och håller en prisklass som de allra flesta har råd med. Precis som guld kan armband i det här materialet inte rosta eller missfärga huden. Dock anses det inte lika exklusivt som guld.

Läder

Många herrarmband är tillverkade i läder och det finns flera anledningar till varför. Till att börja med är läder ett material som är naturligt slitstarkt, samtidigt som det är flexibelt och håller en bra prisklass. Dessutom har läderarmband länge varit en trend, åtminstone om man tittar på butikshyllorna och modemagasinen på herravdelningen.

Vitguld

Armband som är tillverkade i vitguld är mycket vackra och bra val för både män och kvinnor. Vitguld är helt enkelt en blandning av guld och annan vitmetall, där zink, koppar eller silver är vanliga alternativ. Genom att addera vitmetall kan man tona ner den gulhet som rent guld har.

Köp armband för män

Letar du efter armband för män online? Då vet vi precis vart du ska vända dig. Här nedan har vi listat några bra och professionella onlinebutiker som erbjuder herrarmband i olika material, designer och färger. Du beställer alltid till bra priser och med snabb leverans.

Myka

Smyckesbutiken Myka erbjuder eleganta armband för män i många olika material. Du hittar både trendiga läderarmband och lyxiga armband i stål, silver och guld. Hos Myka finns dessutom möjlighet att göra ditt armband för herr mer personligt, t.ex. genom att välja någon vacker gravyr eller inskription. Vill du ha ett armband i guld finns snygga och maskulina kedjor – både med och utan berlocker. Naturligtvis kan du även gravera dessa med ditt, dina barns eller kanske din partners namn.

Damarband online

Det finns mängder med bra butiker du kan använda dig av om du vill köpa fina och hållbara damarmband på nätet. Genom att välja en onlinebutik får du tillgång till ett mycket större utbud, samtidigt som du får snabb leverans och tillgång till olika betalningsmetoder.

Hallbergs Guld

Hallbergs Guld riktar sig till dig som söker välkända och populära varumärken när du vill hitta fina armband för damer. Hos Hallbergs Guld hittar du, precis som namnet antyder, armband i rent guld och i olika karat. Du hittar också många fina armband i silver såväl som i roséguld och läder. Vill du hålla kostnaderna nere kan du även fynda riktigt vackra armband i kirurgiskt stål. Dessa armband passar lika bra för vuxna som för yngre tjejer och flickor.

Vanliga frågor & svar

Oavsett om du ska köpa ett armband till dig själv eller i present kan det uppstå frågor och funderingar. Här nedan listar vi därför några av de vanligaste frågorna som kan uppkomma i samband med ett köp, så att din beslutsprocess blir lite enklare.

Hur ska ett armband sitta?

Hur ett armband ska sitta är väldigt individuellt och beror på vad det är för typ av armband du har köpt. Här får det gärna finnas ett mindre glapp på cirka 0,5 cm från handleden, för att minska risken för att armbandet blir obekvämt eller är svårt att stänga.

Hur ska ett armband sitta?

Vilken arm du ska ha armbandet på bestämmer du helt och hållet själv. Här finns det inga regler som du måste följa. Det är inte ovanligt att vilja ha flera armband på en och samma arm eller ha ett på varje. Välj det du tycker passar dig och din stil bäst.