Köpa örhängen på nätet

Köpa örhängen på nätet – Tips

Örhängen är något som har prytt människors öron sedan urminnes tider. Både då och nu är örhängen något som främst används av kvinnor, men det är även vanligt förekommande hos män i olika åldrar. Nedan kan du läsa mer om olika typer av örhängen, och vilka vanliga material som finns att tillgå. Du hittar även svar på vanliga frågor – vilket förhoppningsvis underlättar din beslutsprocess när du ska köpa örhängen på nätet.

Olika typer av örhängen

Det finns många olika typer av örhängen att välja mellan, och tur är väl det, eftersom alla har olika smak. Här nedan kan du läsa om allt från clips till studs, avlånga örhängen och klassiska hoops! Clips är till exempel utmärkta för dig som inte vill ta hål i öronen på riktigt, men som fortfarande vill använda smycken.

Hoops

Hoops är ett ord som används för att beskriva örhängen i form av ringar. Det vanligaste är att ringarna är av en modell större, men det kan även vara mindre örhängen det handlar om. Hoops är något som blev som mest populärt under 80-talet och som än idag är ett självklart val för många kvinnor.

Clips

Vill du bära vackra örhängen, men vill slippa ta hål i öronen på riktigt? Då kan du använda dig av clips. Precis som namnet beskriver är clips örhängen som du knipsar fast på öronsnibbarna. Du behöver alltså inte trä igenom någon ring eller pinne för att de ska sitta fast och hålla hela dagen.

Studs

Studs är det ord som används för att beskriva de kanske mest typiska örhängena. De här örhängena är designade med en rak pinne som du trär igenom hålet i örat. Ordet är också förekommande när man talar om tjockare piercingsmycken till öronen. Själva smycket är vanligtvis mindre i storlek och i form av en rund pärla eller “knopp”.

Avlånga örhängen

Med “avlånga örhängen” menar man vanligtvis örhängen som är av hängande design. Örhängena kan komma i form av avlånga ringar eller tråd med pärlor. Detta är ett bra alternativ för dig som gillar örhängen som verkligen syns och som vill att de ska vara en del av din outfit. Örhängena är nämligen oftast mycket synliga.

Örhängen – Material

Örhängen kommer i många olika material, precis som armband, halsband eller andra typer av smycken. När du ska välja örhängen kan det vara bra att ha koll på vilka olika material det finns att välja mellan. Därför listar vi fyra material som ofta används till just örhängen.

Guld

Örhängen i guld är vanligt och passar bra för dig som gillar smycken som är lite dyrare och har en lång hållbarhet. Guld är också ett material som ytterst få är allergiska mot och därför passar det bra för den med nickelallergi. Guld blir inte förstört med tiden och tål vatten utan att missfärgas.

Silver

Silver är ytterligare ett material som används till örhängen och som är bra för den som är allergisk mot oäkta metaller. Silver är dessutom lite billigare än guld, men har en lika bra hållbarhet. Idag kan du hitta örhängen i silver till dam, herr och till barn i olika åldrar.

Diamantörhängen

Vill du slå på stort kan du satsa på ett par vackra diamantörhängen för dam. Diamanter kostar dock en hel del, så se till att du har en budget som räcker. Det finns både små och stora diamantörhängen på marknaden. Eftersom det är en större investering kan det vara bra att försäkra dina diamantsmycken.

Kirurgiskt stål

Kirurgiskt stål är ett material som kan användas på alla möjliga typer av örhängen. Det är ett billigt, men mycket tåligt, material som dessutom passar bra för allergiker. Därför används det flitigt av piercingstudior, för att säkerställa att kunderna inte utvecklar allergier. Oftast är det så kallade studs som kommer i detta material.

Damörhängen online

Bra damörhängen kan du hitta i ett flertal butiker. Vill du ha tillgång till ett stort och brett utbud rekommenderar vi dig dock att välja onlinebutiker framför fysiska butiker. På så sätt kan du välja från ett större sortiment och samtidigt få leverans direkt till dörren.

E Of Sweden

Det finns flera fördelar med att beställa dina damörhängen på nätet. Hos E Of Sweden kan du beställa vackra och stilsäkra örhängen med snabb leverans hem till din dörr. Du kan också filtrera det stora utbudet så det blir enklare för dig att hitta ett par örhängen i din prisklass och efter dina preferenser. I utbudet finns örhängen från både kända och mindre kända tillverkare, samt i olika design, färg och material.

Köp örhängen för män

Örhängen för män kan komma i alla möjliga designer, former och material. På internet kan du hitta mängder med fina och högkvalitativa örhängen för alla tillfällen och för alla olika stilar. Här nedan listar vi några bra onlinebutiker du kan använda dig av.

Blingit.se

Gillar du studs, enkla ringar eller är ute efter klassiska “bling” örhängen för män har Blingit.se ett bra utbud att välja mellan. Deras utbud för herrar är större jämfört med många andra onlinebutiker och därför kommer du få ett väldigt stort utbud att välja mellan. För att lättast hitta de örhängen som passar dig bäst rekommenderar vi att du använder filtret och filtrerar. Hos Blingit.se hittar du örhängen från Thomas Sabo, Eron, Blomdahl och många fler.

Vanliga frågor & svar

Att köpa örhängen kan låta enkelt, eftersom det finns så många att välja mellan, men sanningen är att det kan vara ganska svårt. Det finns således många frågor och funderingar som kan uppstå när det är dags att välja. Vi reder ut funderingarna och ger dig svaren du behöver.

Hur vet man om örhängen är nickelfria?

Vill du vara säker på att ett par örhängen är helt nickelfria är det viktigt att ha koll på materialen. De material som du kan känna dig helt trygg med är plast, titan och 24 karats guld. Detta behöver inte innebära att du kommer känna av smycken i 18 karats guld eller silver, men om du är kraftigt allergisk kan irritation uppstå.

Hur gör man rent örhängen?

Hur du gör rent örhängen beror på vilket material örhängena är tillverkade av. Örhängen som är tillverkade i äkta material kan med fördel rengöras med ljummet vatten och tvål. Är det smycken i oäkta material är det bättre att ta en fuktig trasa och torka av om de har blivit smutsiga.

Vad kallas örhängen som går upp på örat?

Örhängen som går upp på örat kallas vanligtvis för ear cuffs. Ett annat ord som är vanligt är öronklämma, just eftersom de kan klämmas fast på övre delen av öronsnäckan. Dessa örhängen är mycket uppskattade av den yngre generationen, men kan användas av män och kvinnor i alla åldrar.