Köpa smycken på nätet

Köpa smycken på nätet – Guide

Är du på jakt efter att köpa smycken på nätet? Idag finns det smycken i alla möjliga prisklasser och material – från ädelmetaller och ädelstenar till plast, papper och till och med garn. Vill du köpa smycken på nätet finns det flera återförsäljare med ett brett utbud av fina smycken till ett bra pris. Oavsett stil och smak kan du garanterat hitta något som passar dig.

På den här sidan kommer du få läsa mer om olika typer av smycken, såväl som smyckestillverkare och material. 

Smycken – 4 vanliga material

Det finns det mängder med olika material att välja mellan när du ska köpa smycken. Här nedan listar vi fyra vanliga material på smycken som passar lika bra för ringar, halsband och örhängen som för armband och fotlänkar.

Silver

Silversmycken är ofta mycket uppskattade då materialet är slittåligt, inte rostar och samtidigt anses vara av det finare slaget. Smycken i silver håller också en lägre prisklass än t.ex. guld och är således lättare att ha råd med eller investera i. Med tiden kan smyckena dock förlora sin glans och behöver då rengöras med silverrengöring.

Guld

Det finns få material som är lika vanligt förekommande i smycken som guld är. Guldsmycken kommer i alla möjliga former och anses vara ett av de mest exklusiva alternativen. Materialet används till exempel för att skapa förlovnings- eller vigselringar, men finns också i halsband, berlocker eller armband. Guldet kan även komma i olika “renhet”, till exempel 9 karat, 18 karat, 21 karat eller 24 karat.

Rostfritt stål

Rostfritt stål är ett bra alternativ för dig som vill ha mycket hållbara smycken som sällan blir repiga eller drabbas av missfärgningar. Rostfritt stål är dessutom ett ganska billigt material och det gör det konkurrenskraftigt på marknaden. Du hittar rostfritt stål i många olika typer av smycken, men är kanske mest förekommande i piercingar och olika typer av örhängen.

Silver- och guldplädering

Vill du köpa ett smycke i silver- eller guldplätering får du ett fint och hållbart smycke som är billigare än om du väljer rent guld eller silver. Plätering innebär att smycket har ett överdrag av materialet, t.ex. ett tunnare överdrag av guld. Det är således inte guld rakt igenom och därför ligger det också i den lägre prisklassen. Dessa smycken är ett vackert och exklusivt alternativ, men pläteringen kan med tiden försvinna.

Smycken för dam – 3 exempel

Letar du efter smycken för dam? Här nedan listar vi fyra olika smycken som är mycket populära hos unga tjejer såväl som äldre kvinnor. Du hittar såväl damhalsband som armband och ringar, men också örhängen som passar lika bra till vardags som till fest.

Damhalsband

De allra flesta kvinnor gillar att ha ett smycke om halsen. När det kommer till damhalsband är utbudet mycket stort och det finns mindre och diskreta halsband, såväl som större och mer iögonfallande kreationer. Halsbanden är ofta dekorerade med en vacker berlock eller med fina stenar som ger extra glans och framhäver dekolletaget. Få tips på var du kan köpa halsband här.

Damörhängen

Örhängen används idag av både män och kvinnor, men är du på jakt efter fina damörhängen kommer du att ha ett betydligt större utbud att välja mellan. Precis som när det kommer till halsband finns det många olika varianter att välja mellan, som varierar i både färg såväl som material och prisklass. Läs om vad du bör tänka på när du ska köpa örhängen på nätet.

Damring

Många kvinnor gillar att framhäva sina händer och fina naglar. Med hjälp en vacker damring kan du dra blicken till dina händer och få dem att bli mer iögonfallande. Fina damringar finns det gott om och här kan du själv välja om det är en större eller mer diskret ring som passar dig bäst – beroende på personlig stil och tillfälle.

Smycken för män – 3 exempel

Naturligtvis finns det inte bara smycken som är framtagna för kvinnor, utan det finns också ett mycket brett och gediget utbud av smycken för män. Här nedan tittar vi därför närmare på tre stycken vanliga smycken som passar för herrar i varierande ålder.

Armband för män

Med ett fint armband för män kan du få ett snyggt och enkelt sätt att pigga upp din outfit. De trender som råder just nu är främst de klassiska herrkedjorna eller länkarna, men också armband i läder har länge varit mycket populärt. Armband för herrar är oftast tillverkade i tåligare material och är mer robusta i sin design, men variationer kan förekomma. Läs mer och få tips när du ska köpa armband på nätet här.

Halsband för män

Även män gillar att bära halsband och precis som när det kommer till armbanden är herrhalsband oftast tillverkade i tåliga material. Här är t.ex. silver, guld och rostfritt stål mest vanligt, samt designer som länkar och kedjor. Du kan också hitta halsband för män i smala kedjor och med hängen, t.ex. plattor med gravering och liknande.

Ringar för män

Under de senaste åren har det blivit ganska vanligt med ringar för män. Då talar vi inte om förlovningsringar eller vigselringar, utan ringar som ett sätt att piffa upp outfiten eller för att visa sin personliga stil. Här är ringar i silver och rostfritt stål eller metall förekommande. Oftast är ringarna enklare i design och utformning, med diskretare mönster eller graveringar.

Köp damsmycken online

Är du på jakt efter fina och hållbara damsmycken online? Då har vi lösningen för dig. Vi har nämligen samlat några av de bästa och mest populära nätbutikerna du kan använda dig av när du vill beställa smycken över nätet.

Ararat

Letar du efter smycken i den högre prisklassen är smyckesbutiken Ararat ett bra val. Här kan du hitta damsmycken i silver och i guld, men även i guldplätering, rostfritt stål och andra unika material. Hemsidan är mycket enkel att använda och du kan lätt sortera och filtrera i olika kategorier. Några av de varumärken som Ararat erbjuder är bland annat Edblad, Gant Time, Arock, Shalins, Oliver Weber, Pandora och Calvin Klein. I dagsläget är det endast onlinebeställningar som gäller.

Design Only

Design Only är en onlinebutik som fokuserar på smycken för damer. Här hittar du ett mycket brett utbud av klassiska hoops och andra örhängen från bland annat Gant, Pilgrim och Ida Sjöstedt.Utöver smycken är onlinebutiken även känd för sina moderiktiga kläder. Varför inte passa på att matcha ditt nya, fina smycke med en snygg tröja? Även om Design Only finns som fysisk butik på många platser i Sverige är deras utbud online det absolut bästa – både när det kommer till sortiment och priser.

Amazing Seven

Amazing Seven är en komplett nätbutik för dig som älskar smycken, såväl som inredning och mode för herr och dam. Hos Amazing Seven kan du shoppa vackra smycken i alla möjliga prisklasser och i kategorier som örhängen, armband, halsband och ringar. I utbudet av varumärken hittar du både kända och mindre kända designers, till exempel. Calvin Klein, By Jolima och Pure by Nat. Under kategorin “Rea” hittar du dessutom ännu fler smycken till rabatterade och konkurrenskraftiga priser.

Herrsmycken online

Internet är enormt och här finns inte bara ett stort utbud av smycken för damer. Vill du köpa fina herrsmycken online ska du naturligtvis få möjlighet att göra det. Vi listar fyra mycket bra, populära och seriösa onlinebutiker som fokuserar på just smycken för män.

SoHo Smycken

SoHo är nätbutiken för dig som letar efter högkvalitativa herrsmycken som är moderna och följer dagens trender. Butiken riktar sig specifikt till män, vilket innebär att du inte kommer hitta några damsmycken eller smycken för barn. Fokus ligger på material som läder, silver och guld, så att du får ett smycket med en lång hållbarhet och som inte missfärgas med tiden. Några av de varumärken du kommer hitta i sortimentet är bland annat Efva Attling, Engelbert Stockholm och Mulberry.

Watchshop

Watchshop är ett bra alternativ för dig som vill hitta fina herrsmycken och olika accessoarer för herrar. Precis som namnet beskriver är Watchshop en onlinebutik som erbjuder ett stort sortiment av snygga klockor, men du hittar också ringar, armband och snygga kedjor.
Att köpa herrsmycken har aldrig varit enklare och det bästa är att du kan beställa med leverans till din dörr. Du kan enkelt sortera både klockor och smycken utifrån valet av material, till exempel titan, guld eller silver.

E of Sweden

Nätbutiken E of Sweden har specialiserat sig på herrsmycken för alla olika tillfällen. Här hittar du unika armband med vackra pärlor, men du hittar också ankarkedjor såväl som länkar i olika tjocklekar. Är du ett riktigt modelejon som följer de senaste trenderna kan du även ta dig en titt på de läderarmband som finns tillgängliga. E of Sweden erbjuder trendiga och stilsäkra smycken som är tillverkade i högkvalitativa material och som säkerställer en lång livslängd. Välj mellan stål, guldplätering eller roséguld!