Bästa ansiktskrämen

KÖPGUIDE: Hårtork (2021) Få frisyren att hålla hela dagen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. 

En hårtork finns i alla hem och används så gott som dagligen i samband med att man tvättar eller stylar håret. Utöver att en hårtork torkar håret snabbare så kan man med en hårtork lättare forma håret och skapa frisyrer som håller hela dagen. Dessutom kan en hårtork användas för att ge ett hår mer volym, göra håret glansigare och minskar hårets elasticitet.

Läs gärna också vårt stora test om värmeborstar!

UTVALDA PRODUKTER

ghd air Professional

Den bästa hårfönen just nu!

ghd air Professional Hairdryer

Remington AIR3D

Populäraste hårfönen!

Remington Air3d

Lyko Hair Dryer 2300W

Vår budgetvinnare!

Remington AC9140

En otrolig prisvärd hårtork

Remington AC9140

VINNARE: ghd air Professional Hairdryer

ghd air Professional Hairdryer

Air Professional Hairdryer från ghd är en hårtork som även används av professionella hårdesigners. Hårtorken är utrustad med en stark motor som kan ställas in i olika lägen, både för varmluft och kalluft, vilket ger en kort torktid för blött hår. Hårtorken reder ut friss i håret och ger håret ett glansigt utseende. Med hjälp av denna hårtork kan man skapa en mängd olika frisyrer.

Denna hårtork har en ergonomisk design som gör att man inte blir trött i händer eller armar. Den har en 3 meter lång sladd, som ger en bra arbetsyta. Hårtorken levereras med ett munstycke som kan användas för att skapa olika frisyrer.

POPULÄRAST: Remington Air3D

Remington Air3d

Remington Air3D D7779 är utvecklad med en ny teknik som ger ett 3D luftflöde som tillsammans med olika temperaturer skapar optimala resultat utan att skada håret. Hårtorken kan användas både på blött hår men också i samband med att man stylar torrt hår. Motverkar friss och ger håret mer glans.

Denna hårtork har en lätt vikt vilket gör att den är bekväm att arbeta med. Den har inbyggd belysning som med olika färger indikerar vilken temperatur man har valt. Hårtorken har en 3 meter lång sladd, för högre flexibilitet, och levereras med tre olika munstycken, som dessutom kan vridas 360 grader. En perfekt hårtork för den som vill utföra mer avancerad styling i hemmet.

BUDGETALTERNATIV: Lyko Hair Dryer 2300W

Hair Dryer 2300W från Lyko torkar snabbt blött hår men kan också användas då man vill forma håret. Med denna hårtork blir det enkelt att skapa olika frisyrer samtidigt som håret också får mer volym och blir mer glansigt. Hårtorken neutraliserar statiskt elektricitet så man slipper problem med att håret inte vill ligga på plats.

Denna hårtork har 3 värmelägen och 2 olika hastigheter. Den levereras med två olika munstycken som används då man stylar håret. Hårtorken har en 3 meter lång sladd vilket betyder att man får en större yta att arbeta på.

PRISVÄRD: Remington AC9140

Remington AC9140

Remington AC9140 PRO-Luxe Dryer är en hårtork som vänder sig till personer som själva vill kunna skapa perfekta frisyrer som håller i sig under hela dagen. Hårfönen har tre olika värmelägen och två kalluftlägen vilket gör att känsligt hår inte blir skadat. Det medföljer även tre olika munstycken som används för att skapa olika frisyrer. Dessutom får denna hårtork bort friss i håret och gör att håret får mindre statisk elektricitet.

Hårtorken har en 3 meter lång sladd som ger en bra arbetsyta då man arbetar med håret. Hårtorkens filter går enkelt att avlägsna så att dessa kan rengöras så inte hår och stylingrester försämrar prestandan.

Frågor och svar

Vad har man en hårtork till?

En hårtork används till att torka håret med när det är blött, men också en produkt att använda för att få ett rakt och friss-fritt hår. 

Vad kostar en hårtork? 

Det är lite olika. Men räkna med att betala allt från 400 till över tusenlappen. 

Behöver man något speciellt schampo när man använder en hårtork? 

Många brukar använda sig av värmeskydd. 

Hur fungerar en hårtork? 

En hårtork är egentligen ganska så avancerad. För att prata lite klarspråk, så ser den till att få ut värme som gör att ditt hår torkar. Men för att veckla in det lite, så kan man säga att det finns vattenmolekyler i ditt hår och ditt hår blir torrt genom att dessa frigörs. En hårtork gör så att den här processen påskyndas, vilket gör att molekylerna blåser bort och du blir torr. Vill du bli expert på detta, så kan du läsa mer hos MozaWeb.

Hur fönar man håret? 

Det är ganska så enkelt. Se till att ha i värmeskydd, annars kan ditt hår torka ut. Därefter försöker du att använda din hårfön på högsta effekt, men med medelvärme för att få det sådär perfekt inför stylingen!

Vilken hårfön ska jag köpa?

Du ska köpa en med minst effekt om 1600-2000W, allt för att kunna få det effektivare när du torkar håret. Bara för du har högre effekt, gör inte att ditt hår slits mer. Din hårfön ska också ha två eller tre värmelägen för optimalt resultat. Använder du bara rätt teknik, så kommer du se resultat ganska så fort.