KÖPGUIDE: HUDKRÄM (2021) Hitta din nya hudvårdskräm för den dagliga rutinen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. 

När det kommer till hudvård är de flesta personer mest fokuserade på sin ansiktsvård. De glömmer ibland bort att resten av kroppen också kan behöva lite vård. Den kan nämligen behöva olika produkter för att hålla sig mjuk och fin.

Det svåra är att hitta rätt produkter, de skiljer sig nämligen åt en del. Beroende på vilken hudtyp du har är det viktigt att du väljer den produkten som passar dig bäst. 

Missa inte att läsa vår stora recension om det populära märket Maria Åkerberg.

UTVALDA PRODUKTER

Rituals Amsterdam Collection Body Mist

Ger en trevlig och diskret doft

Clarins Moisture-Rich Body Milk

Lätt och snabbabsorberande

Bästa hudkrämen

Kerstin Florian Essential Body Care

Vår vinnare!

Bästa hudkräm

Berså Kroppscreme Klätterros

Prisvärd & otroligt bra

Bästa hudkrämen

VINNARE: Kerstin Florian Essential Body Care

Bästa hudkräm

Det här är en mycket återfuktande kroppslotion som även förbättrar din huds förmåga att behålla fukt. Hudkrämen innehåller bland annat jojoba, E-vitamin och aloe vera, vilka är alla ingredienser som vårdar och mjukar upp din hud utan att vara skadliga. Essential Body Care hjälper dessutom mot ålderstecken. Den går att använda varje dag efter du har duschat/badat eller endast när du känner att din hud behöver lite extra fukt.

Hudkrämen finns i två storlekar, den mer populära innehåller 400 ml vilket räcker rätt länge. Men skulle du önska en större förpackning erbjuds det även en på 946 ml.

POPULÄR: Rituals Amsterdam Collection Body Mist

Bästa hudkrämen

Det här är en återfuktande mist som snabbt återfuktar din hud samt ger den en trevlig diskret doft av japansk yuzu, vilket är en typ av citrusfrukt, samt nederländsk tulpan.

För att behålla den ljuvliga doften rekommenderas att du även använder kroppskrämen och duschskummet från samma kollektion. Det här är ett bra alternativ ifall du inte har jättetorr hud och letar efter något mer diskret som även doftar gott.

PRISVÄRD: Berså Kroppscreme Klätterros

Bästa hudkrämen

Detta är en rik och återfuktande kroppskräm som även innehåller vårdande egenskaper. Hudkrämen innehåller olivolja, arganolja och sheasmör som alla har återfuktande effekter samt vårdar din hud.

Krämen har en ljuvlig rosdoft och innehåller rosextrakt som också kommer att vårda din hud tillsammans med bivax som ger huden skydd. Krämen är tillverkad i Sverige och innehåller 95 % naturliga ingredienser.

LYX: Egyptian Magic Skin Cream

 

Bästa hudkrämen

Egyptian Magic är en fantastisk hudkräm som har funnits i 20 år. Denna omtalade kräm är tillverkad av naturliga ingredienser och går att använda på allt från torr hud till eksem och utslag. Krämen är dessutom möjlig att använda på mer än bara kroppen.

Den går att applicera på torrt hår, läppar, nagelband och till och med som bas vid sminkning. Krämen är säker att använda under graviditeten och är rekommenderad av dermatologer i USA

MELLAN: Clarins Moisture-Rich Body Milk

 

Bästa hudkrämen

Clarins Moisture-Rich Body Milk är en lätt hudkräm som absorberas snabbt in i kroppen. Den kommer att ge din kropp återfuktning i upp till 48 timmar och har en subtil doft med blommiga noter. Hudkrämen innehåller bland annat sheasmör som ger näring till din hud och organisk aloe vera-extrakt som har både lugnande och återfuktande egenskaper.

Med den smarta förpackningen, som innehåller en pump, och sin snabbabsorberande effekt behöver du dessutom inte vänta innan du klär på dig. Huden blir snabbt silkeslen och krämen ger din hud en skön känsla

Frågor och svar

Hur länge håller hudkräm?

Det är varierande beroende på produkt, men de flesta håller i upp till 48 timmar, det vill säga två dygn. 

Vad är hudkräm?

Hudkrämers uppgift är i månt och mycket att hålla din hud återfuktad och göra att du inte är torr. Det betyder att produkterna alltid innehåller olika fetter och vatten. Utöver det så finns det mer ingredienser i olika produkter. Hudkrämens uppgift är således att se till att du har en återfuktad hud och många använder gärna en hudkräm som doftar gott. 

Vad kostar hudkräm?

Det behöver inte vara så dyrt – vår prisvärda hudkräm som vi har testat ligger under 100 kronor.