KÖPGUIDE: INTIMTVÅL (2021) För ett fräscht underliv!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. 

Såväl män och kvinnor behöver tvätta sina intima områden varje dag. Ofta går det bra med bara vatten men vill man göra sig extra fräsch eller om man upplever att vatten inte riktigt hjälper kan en bra intimtvål vara lösningen. Här jämför vi några av de populäraste alternativen.

Missa inte att läsa vårt stora test om den bästa handtvålen!

UTVALDA PRODUKTER

ACO Intimate Care Cleansing Wash Mild 250ml

Vegansk och oparfymerad

intimtvål

DeoDoc Jasmine Pear

Svensktillverkad och allergifri parfym

DeoDoc Man

Intimtvål för män

Lactacyd flytande tvål utan parfym 1000 ml

Bästa budgetval

intimtvål

ACO Intimate Care Cleansing Wash Mild 250ml

intimtvål

Aco cleansing wash är en oparfymerad intimtvål som dessutom är vegansk. Den innehåller milda ingredienser, ger ett mjukt lödder och torkar inte ut. Produkten innehåller också mjölksyra anpassad just för underlivet och priset är lågt. 

DeoDoc Jasmine Pear

Det här är en svensktillverkad intimtvål med allergifri parfym. Den är också fri från parabener och den innehåller mjölksyra som är bra för underlivet. Tvålen har en behaglig doft av päron, jasmin och bergamott. Förpackningen är också oerhört smidig med pumpen som trycker ut precis så mycket tvål som behövs. Om man gillar lödder är det här ett bra val, och tvålen är inte heller svår att tvätta bort. Tvålen har dock ett något högt pris.

DeoDoc Man

DeoDoc Man är en intimtvål avsedd för män, och den kan också användas över hela kroppen om man så vill. Doftar milt av sandelträ, mysk och hav. Tvålen är tillverkad i Sverige och förpackningen har en smidig pump som gör det lätt att ta lagom mängd. Ett stort plus får också den snygga förpackningen.

Lactacyd flytande tvål utan parfym 1000 ml

 

intimtvål

Lactacyd är kanske den mest kända intimtvålen och den är också ett bra budgetval. Tvålen är fri från parfym, den har ett lågt pH-värde och kan också användas på känslig hud. Tvålen löddrar dock inte speciellt mycket, och många kan uppleva att den är svår att skölja bort, eller att den torkar ut huden. Ett minus får också den lite opraktiska, stora flaskan som inte heller är speciellt snygg.

Intim Daily Wash 150 ml

 

Bästa intimtvål

Från det välkända märket RFSU kommer den här intimtvätten. Den kan användas av alla kön, innehåller mjölksyra och känns mild. Den ska också återställa underlivets naturliga doft och förebygga lukt. Tvålens konsistens är lik gelé och den sköljs enkelt bort. Ett minus får dock löddringsförmågan om man gillar sådan. Förpackningen påminner också en del om glidmedel och ser lite steril ut.

Frågor och svar

Här besvarar vi några av de vanligast ställda frågorna kring intimtvålar.

Hur fungerar intimtvål?

En intimtvål fungerar likt vanlig tvål. Den tar bort smuts och gör att underlivet ser och känns fräscht ut medan parfymerade varianter ofta ger god doft. Intimtvålen har också till uppgift att återfukta och återställa pH-balansen i underlivet. En intimtvål ska till skillnad från tvättcremé eller tvättolja alltid sköljas bort med vatten.

Hur ofta ska man tvätta underlivet?

Man bör tvätta underlivet med intimtvätt, eller med bara vatten minst en gång om dagen. Om man svettas mycket, blir synligt smutsig eller liknande kan man tvätta en extra gång. Vid menstruation och innan samt efter sexuell aktivitet kan det också kännas extra fräscht att tvätta av underlivet lite extra.

Man bör dock inte tvätta för ofta eftersom att det kan skapa uttorkning och irritation.