KÖPGUIDE: MENSKOPP (2021) Menskopp, både ekonomiskt och miljövänligt

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. 

Menskopp är det nya menskyddet på marknaden och har på senaste tid fått ett enormt genomslag. Dess popularitet grundar sig mycket i att den går att återanvända i flera år vilket är både ekonomiskt och miljövänligt. Menskoppen är enkel att använda så länge man har rätt storlek på koppen och får till rätt teknik vid insättande och uttag.

Missa inte att läsa om den bästa intimrengörningen i vår köpguide!

UTVALDA PRODUKTER

MonthlyCup Menskopp Mini Pink Topaz

Bästa menskoppen

Belladot Evelina Menskopp storlek Large & Plus

Bästa menskoppen

MonthlyCup Menskopp Mini Pink Topaz

Bästa menskoppen

Sorry, no prices available at this time.

Mini Pink Topaz är designad för att passa de personer som precis har fått sin mens. Koppen är liten till storleken med en diameter på 37 mm, har en liten pinne nedtill och är enkel att föra in. Produkten är tillverkad i ett material som inte ska störa kroppens egna pH-värde.

Belladot Evelina Menskopp storlek Large & Plus

Sorry, no prices available at this time.

För de som har en måttlig eller kraftig blödning vid menstruation fungerar menskoppen Evelina alldeles utmärkt. Koppen är något större till storlek och rymmer upp till 30 ml blod. Belladot Evelina fungerar även bra till kvinnor som har fött barn vaginalt.

OrganiCup Menskopp A-kopp

Sorry, no prices available at this time.

OrganiCup är tillverkad helt i medicinskt silikon vilket är ett naturligt material och skonsamt för kroppen. A-koppen rymmer 17 ml och har en diameter på 37 mm, vilket är en storlek som rekommenderas till kvinnor som har en normal eller liten blödning vid menstruation och som inte har genomgått en vaginal förlossning. Det medföljer en praktiskt påse som menskoppen kan förvaras i mellan användningarna.

 

Satisfyer Feel Good Menstrual Cup Lila

 

Bästa menskoppen

Sorry, no prices available at this time.

Satisfyer har satsat på menskopp i 2-pack. Feel Good Menstrual Cup kommer med två storlekar i en förpackning där den minsta har en diameter på 3,8 cm och en volym på 15 ml och den större har en diameter på 4 cm och en volym på 20 ml. Detta set är perfekt för den som blöder olika mycket på menstruationens olika dagar där man kan börja med den större för att mot slutet av mensen övergå till den mindre. Genom att få två menskoppar i samma förpackning kan man även prova sig fram vilken storlek som man är mest bekväm med.

Lunette Menskopp Lila model 2

 

Bästa menskoppen

Sorry, no prices available at this time.

Denna ekologiska menskopp är tillverkad helt i medicinsk silikon vilket är skonsamt mot både kropp och miljö. Model 2 har en diameter på 46 mm och har en volym på 30 ml. Menskoppen från Lunette passar bra om man har en något rikligare blödning eller för kvinnor som har fött barn.

Frågor och svar

Här får du svar på de frågor som ofta ställs kring köp av menskopp.

Vad är en menskopp?


En menskopp används som ett mensskydd och är ett alternativ till de traditionella skydden så som bindor och tamponger.

Hur fungerar en menskopp?


Menskoppen förs in i slidan och samlar upp blodet under menstruationen. En menskopp är tillverkad i mjukt material där gummi och silikon är vanligast. Menskoppen töms i toaletten vid behov, hur ofta varierar beroende på hur mycket du blöder. Efter tömning rengörs koppen och man kan därefter återanvända den.

Hur sätter man in en menskopp?


De första gångerna som man ska sätta in en menskopp kan det kännas svårt att få till det ordentligt. För att underlätta insättandet kan man med fördel sitta på huk. Rengör händerna och se till att även menskoppen är rengjord. Vik ihop öppningen på menskoppen så att den blir lättare att föra in i slidan.

Hur ska en menskopp sitta?


Har man tidigare använt tampong är det lätt att man försöker föra in menskoppen för långt in i slidan. Menskoppen ska nämligen sitta precis vid slidöppningen, man ska utan problem kunna känna koppens pinne eller ring med fingret samtidigt som pinnen inte ska sticka ut. När menskoppen sitter på plats vecklas den ut och sluter tätt mot slidväggarna.