KÖPGUIDE: Ekologisk foundation (2021) Ekologisk foundation är bättre än bäst!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. 

Att hitta en foundation kan vara svårt. Och som samhället och klimatet idag – men också för hudens skull, kan det vara klokt att satsa på en ekologisk foundation.

Genom att använda sig av en ekologisk foundation, ger den dig ett bra skydd mot bland annat miljön – dvs, solljus, kyla, föroreningar i luften och så vidare. Men den är samtidigt väldigt skonsam mot huden.

UTVALDA PRODUKTER

Maria Åkerberg Foundation

Foundation som anpassar sig efter din hudton!

Maria Åkerberg Foundation Natural

Esse Foundation SPF30

Doftfri foundation

Bästa foundation

Clarins Skin Illusion SPF15

Fuktgivande och närande för din hud

Clarins Skin Illusion SPF15

bareMinerals Foundation

Billig foundation

bareMinerals - Original Foundation Deluxe Collector's edition

FAVORITEN: Maria Åkerberg Foundation Natural

Maria Åkerberg Foundation Natural

Last updated: 2023-10-26 13:50:49

Denna vegetabiliska foundation anpassar sig efter din egen hudton och skapar en helt personlig hudnyans. En första applicering ger en lätt täckning, applicera därför ytterligare en gång om du vill uppnå en heltäckande effekt.

De naturliga ingredienserna verkar mjukgörande och skyddar huden samtidigt som den ger din hud en osminkad look tack vare att den anpassar sig efter just dig. Testa dig fram för att se vilken nyans som passar dig bäst.

Passar för: Alla hudtyper, från ljus till något mörkare hud.

Nyanser: Kommer i tre nyanser, från cold till warm.

PREMIUM: Esse Foundation SPF30

Esse Foundation SPF30

Last updated: 2023-10-26 13:50:51

En COSMOS ORGANIC certifierad foundation som innehåller 99.97% naturliga ingredienser. Esse Foundation är produkten för dig som verkligen vill ta hand om din hud samtidigt som du får den att se strålande ut. 1 miljon probiotika per ml tillsammans med prebiotika verkar för att främja tillväxten av godartade mikrober på huden.

Produkten är även doftfri för att passa de allra känsligaste hudtyperna. SPF30 skyddar huden mot solens skadliga strålar – en riktigt bra produkt för dig som vill ha en så ren och välvårdande foundation som möjligt.

Passar för: Alla hudtyper.
Nyanser: kommer i tio nyanser.

POPULÄRAST: Clarins Skin Illusion SPF15

Clarins Skin Illusion SPF15

Sorry, no prices available at this time.

Skin Illusion Foundation är produkten för dig som vill att din hud ska stråla! Pigment och närande oljor ger din hud en fräsch och smidig känsla utan att tynga ner eller täppa till den. Applicera en liten mängd på huden och känn hur den lägger sig som en tunn slöja som jämnar ut hudtonen och tar bort blämmor och rodnad. Kommer med en pipett-applikation som gör det enkelt att applicera precis rätt mängd.

Red Jania, Mariatistel och ekologisk leaf of life verkar fuktgivande och närande för din hud samtidigt som SPF15 skyddar dig från UV-strålning även de soligaste dagarna.

Passar för: Alla hudtyper.
Nyanser: Kommer i tolv nyanser, från 105 Nude till 115 Cognac.

BUDGETVINNAREN: bareMinerals – Original Foundation Deluxe Collector’s edition

bareMinerals - Original Foundation Deluxe Collector's edition

Sorry, no prices available at this time.

bareMinerals är kända för sina mineralbaserade puder foundations som kommit att bli storsäljare världen över. Här kommer deras ikoniska original foundation i en deluxe storlek på 18 gram i limited edition. Produkten är baserad på fem olika mineraler som skapar en naturlig lyster. Applicera passande mängd beroende på ifall du vill ha en lätt eller full täckning. Mineralerna i Original Foundation verkar proaktivt och hjälper din hud hålla sig frisk för en lång tid framöver.

Passar för: Normal hudtyp.
Nyanser: Light.

UTGÅNGNA PRODUKTER: Lumene – Natural Glow Fluid Foundation

Natural Glow Fluid Foundation är en mycket lätt foundation som ger dig den där perfekta osminkade looken utan att täppa till din hud och skapa orenheter. Om du är på jakt efter en foundation som inte bara täcker utan även skapar lyster är detta produkten för dig.

Skinarctic Lumenessence-komplexet är specifikt framtaget av Lumene och består av nordiska ingredienser som får din hud att må bra samtidigt som den ser fantastisk ut. För att återfukta din hud har man tillsatt nordiskt källvatten och ekologisk björksav är tillsatt för att jämna ut huden. Dessutom innehåller denna foundation hjortron, ett riktigt nordiskt superbär som skapar lyster, återfuktar och slätar ut huden.

För att skydda din hud ytterligare har denna produkt även ett SPF20 skydd som tillåter dig att vara ute i solen utan att riskera skadlig strålning.

Passar för: Alla hudtyper.
Nyanser: kommer i sex nyanser, från Ultra Light till Deep Tan.

Frågor och svar

Är ekologisk foundation dyr?

En ekologisk foundation kan ibland vara dyrare än en ”vanlig” foundation. Men det gäller att hitta en foundation som passar dig, din hudtyp och din livsstil.

Varför är ekologisk foundation bättre än en vanlig foundation?

Genom att använda sig av en ekologisk foundation, ger den dig ett bra skydd mot bland annat miljön – dvs, solljus, kyla, föroreningar i luften och så vidare. Men den är samtidigt väldigt skonsam mot huden samtidigt som den ger en mer naturlig look. 

Vad kostar ekologisk foundation?

Det är väldigt olika, men allt från någon hundralapp, upp till tusenlappen. Det är inte alltid att det är de dyra som är bättre. Som den vi har kommit fram till är bäst i test, Maria Åkerberg, ligger mellan 2-300 kronor. Den är otroligt bra. Här kan ni för övrigt läsa en recension om Maria Åkerberg.