Bästa ekologiska deoderanten

KÖPGUIDE: Ekologisk deodorant (2021) Håll dig fräsch hela dagen

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. 

När en deodorant benämns som ekologisk innebär det att den är baserad på ekologiskt odlade ingredienser och naturliga ämnen i form av växter, salter och eteriska oljor. Konventionella deodoranter å andra sidan, består oftast av en mix av kemikalier, SLS-ämnen, parabener och andra tillsatser. Vanligtvis hittar man även aluminium i dessa deodoranter vars uppgift är att få oss att svettas mindre, eller inte alls, genom att ämnet drar ihop våra svettkörtlar. Alla dessa ämnen rubbar kroppens naturliga svettning vilket får negativa konsekvenser för vår kropp och vår hälsa, för att inte tala om hur de påverkar miljön. 

En ekologisk deodorant är därmed ett bättre alternativ då de håller dig fräsch hela dagen på ett naturligt sätt genom att verka bakteriedödande och luktabsorberande. 

BÄST I TEST: Rosenserien Deo Roll- On 50 ml

Bästa ekologiska deoderanten

Sorry, no prices available at this time.

Denna roll-on deodorant är inte bara ekologisk utan även kravmärkt och innehåller 100% naturliga ingredienser. Tillsatt Aloe Vera skyddar din hud från att torka ut och rosenoljan mjukar upp och lugnar den känsliga huden.

Ett mycket bra val för dig med extra känslig hud, men fungerar fint även på normal hud. 

PREMIUM: Maria Åkerberg Deo Roll-on Essential

Den bästa ekologiska deoderanten

Sorry, no prices available at this time.

Roll-On deodorant med tillsatt mjölksyrasalt som verkar bakteriedödande och motverkar dålig doft vid svettning.

Doftar mycket fräscht av grapefrukt och lagerblad. Om du har extra känslig hud kan grapefruktoljan verka irriterande.  

BUDGETVINNARE: Idratazione – Deoderant 50ml

Den bästa ekologiska deoderanten

Sorry, no prices available at this time.

En COSMOS ORGANIC certifierad deodorant med mycket fuktgivande egenskaper. Fikon och hibiskus hjälper att hålla din hud mjuk och återfuktad samtidigt som de sprider en fräsch och blommig doft vid svettning.

24 timmars effektivt doftskydd och lämnar dessutom inga fläckar på dina kläder, inte ens de allra vitaste!

POPULÄRAST: Babor – Skinovage Calming

Bästa ekologiska deoderanten

Sorry, no prices available at this time.

100% ätbar ekologisk deodorant från Moyana Coringan. Citron och eukalyptus sprider god doft samtidigt som övriga ingredienser verkar antiseptiskt och mjukgörande.

Applicera genom att ta en klick stor som en ärta i varje armhåla – deodoranten kommer då smälta på huden, men torkar in lika snabbt och ger utomordentligt bra skydd. 

UTMANARE: Maria Åkerberg – Saltdeo

Sorry, no prices available at this time.

En mycket effektiv deodorant även för de mest känsliga armhålorna. Deodoranten består av saltet kalium-alun som är ett naturligt förekommande mineral med beprövade desinficerande effekter. Förr användes mineralet som blodstillande och för desinfektion i Sverige, men har idag även kommit att användas som ingrediens i ekologiska deodoranter.

Innehåller inga eteriska oljor eller andra ämnen som kan irritera vilket gör att denna deodorant passar mycket bra för känsliga hudtyper och kan även användas som after-shave i ansiktet. 

 

Frågor och svar

Vad ska man tänka på när man köper en ekologisk deodorant? 

Många av oss är vana vid att använda deodoranter som drastiskt minskar hur mycket vi svettas. Att svettas är dock en naturlig sak och ingenting vi bör undvika att göra, då svett i princip är orenheter och bakterier som bör lämna vår kropp.

En ekologisk deodorant minskar inte svettningarna, men arbetar däremot antibakteriellt för att förbättra hur svetten doftar. När man går över till en ekologisk deodorant kommer man därför börja svettas mer, vilket är helt naturligt!

De första veckorna du använder din ekologiska deodorant kan det därför vara passande att använda produkten lite oftare än vanligt under dagen. Efter en till två veckor kommer du dock märka att detta inte behövs längre, och om du väljer någon av dessa fem deodoranter kommer du inte heller uppleva dina svettningar som problematiska, utan bara som en naturlig del av hur din kropp fungerar!