B

KÖPGUIDE: Peeling (2021) Rengör ditt ansikte på djupet!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. 

Peeling innebär att man ger huden en ordentlig rengöring som tar bort alla föroreningar som fastnat djupt ned i porerna. Genom peeling får man också bort alla döda hudceller så att nya, fräscha hudceller kan skapas. Efter en peeling känns huden len och mjuk samtidigt som den får en härlig lyster som dessutom doftar gott. Peeling av hela kroppen är något man bör göra åtminstone ett par gånger varje år, förslagsvis efter vintern och under hösten, eftersom sommarsolen har gått hårt åt huden. Ansiktspeeling är dock något man bör göra oftare, minst ett par gånger per månad, för att få en frisk nyans och en silkeslen hud. Om man arbetar inom yrken eller befinner sig i miljöer där man ofta utsätts för föroreningar bör man utföra en peeling oftare, minst en gång per vecka.

Det finns ett flertal olika peeling-produkter att välja mellan. Det de flesta produkterna har gemensamt är att de innehåller korn eller ett grovt pulver som skrubbas runt i ansiktet eller på huden och gör att porerna öppnar sig så att man får bort alla föroreningar på huden. Korna bidrar även till att få bort döda hudceller och frasig hud så att huden blir len och mjuk. Peeling kan också bidra till att man får en jämnare hudton och en jämnare hud.

VINNARE: Dermalogica – Gentle Cream Exfoliant

Den bästa peelingen

Sorry, no prices available at this time.

Gentle Cream Exfoliant från Dermalogica är en peeling som ger ett bra resultat på flera olika hudtyper. Med denna peeling rengör man ansiktet på djupet och får bort alla föroreningar som samlats djupt ned i porerna. Peeling tar också bort döda hudceller samt stimulerar tillväxten av nya, friska hudceller.

Denna peeling bidrar också till att ge ansiktet en jämnare hudton samtidigt som huden blir mjukare och spänstigare.

POPULÄRAST: Filorga – Scrub & Detox

Bästa peeling

Sorry, no prices available at this time.

Scrub & Detox från Filorga är en mousse som både rengör huden men som också ger huden en jämnare ton och gör huden mjuk. Denna peeling smörjs in i ansiktet och därefter masserar man in peelingen i huden. Låt peelingen sitta några minuter och därefter tvättar man av peelingen med rent vatten.

Scrub & Detox innehåller både mineraler och vitaminer som ger huden välbehövlig näring.

BUDGETALTERNATIV: Maria Åkerberg – Papaya Peeling

Bästa peeling

Last updated: 2023-10-25 14:43:28

Maria Åkerbergs Papaya peeling är en mycket populär och dessutom prisvärd produkt som ger ett mycket bra resultat. Precis som namnet antyder så är produkten tillverkad av frukten papaya och det är ämnet papain, som finns i fruktens kött, som är det verksamma ämnet i denna peeling. Detta ämne löser upp döda hudceller, ger ett förebyggande skydd mot pormaskar och rengör effektivt ansiktet från föroreningar. Denna peeling används lämpligtvis tillsammans med en ansiktsmask för bästa resultat.

Man ska alltid tvätta ansiktet noggrant och torka helt torrt innan man använder peelingen. Denna produkt masseras in i huden under några minuter och sköljs sedan bort med rent vatten. Denna peeling passar för känslig hud och kan användas upp till ett par gånger i veckan.

PRISVÄRD: The Ordinary – AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution

Bästa peeling

Denna peeling rengör huden i ansiktet på djupet och tar bort alla föroreningar som sitter i porerna. Peelingen rensar också bort pormaskar och döda hudceller så att nya hudceller kan produceras. Vid regelbunden användning av denna peeling kommer huden att få en jämnare ton samtidigt som huden kommer att bli len och mjuk. Innan användning bör man rengöra ansiktet noggrant med en lämplig tvål. Torka ansiktet noggrant då denna peeling ska användas på torr hud. Applicera sedan Direct Acids i ansiktet genom att försiktigt smörja in krämen i ansiktet. Låt sedan ansiktsmasken sitta kvar i 10 minuter innan den sedan tvättas bort. Använd sedan en återfuktande ansiktskräm.

Denna peeling innehåller alfahydroxisyra och betahydroxisyra vilket kan bidra till att huden blir känsligare mot solen. Därför bör man smörja in sig med solskyddsmedel då man vistas ute i solen.