bästa balsamspray

KÖPGUIDE: Balsamspray (2021) Få ditt hår att återfuktas och lukta gott!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. 

De flesta av oss är måna om att ha en snygg frisyr och ett välmående hår som både ser bra ut, är lätt att hantera och som luktar gott. Därför är det viktigt att man har en bra hårvård ofta så att håret tvättas och återfuktas så att håret mår bra. Utan hårvård kommer håret att bli risigt, fett eller torrt och därmed svårt att forma samtidigt som håret ser ovårdat ut, även om man är noggrann med att tvätta håret ofta. Om man dessutom färgar håret ofta, permanentar håret eller använder flätor kommer håret att utsättas för slitage och bli torrt vilket kan leda till att håret blir skadat om det inte vårdas kontinuerligt.

Alla har vi dessutom olika hårtyper som gör att håret behöver behandlas olika. Vissa har fett hår, torrt hår, rakt hår, lockigt hår och så vidare. Detta beror bland annat på gener men också vitaminbrist eller levnadssätt. Ofta köper vi stora flaskor hårschampo som hela familjen kan använda, vilket innebär att risken finns att någon i familjen använder ett schampo som inte vårdar håret korrekt. Kanske schampot även bidrar till att skada håret eller att göra det torrt eller fett. Hårprodukter bör anskaffas individuellt för varje person beroende på hårets egenskaper om man vill få ut den bästa vården för sitt hår.

VINNARE: Balmain Hair Couture Leave-in Conditioning Spray

bästa balsamspray

Hair couture Leave-In conditioning spray från Balmain ger håret volym men bidrar också till att återfukta och vårda håret.

Detta balsam vårdar även hårbotten samtidigt som det även ger ett bra UV-skydd för huvudet. Balsamsprayen kan användas på både vått som torrt hår och ger ett bra skydd under hela dagen.

POPULÄRAST: Davines – Ol Ol All in one Milk

bästa balsamspray

Denna all in one mjölk från Davines är en balsamspray som kan användas på alla typer av hår. Genom att denna balsamspray innehåller flera olika hårvårdsmedel bidrar balsamet till att återfukta torrt hår, att håret blir mjukt och glansigt, reder ut trassligt hår och ger håret ett skydd i samband med föning eller att man värmebehandlar håret. Dessutom innehåller balsamet flera viktiga ämnen för håret som exempelvis vitaminer och mineraler.

Davines OI kan användas både på torrt som vått hår. Hårbalsamet sprayas på håret och ska inte sköljas ut utan istället sitta kvar under hela dagen.

BUDGETALTERNATIV: Redken – One United

Redkens One united multi-benefit treatment är en hårbalsam som är mycket välgörande för håret då balsamet dels tillför håret viktig näring men också ger håret ett bra skydd. Balsamet skyddar håret i samband med att det utsätt för olika värmebehandlingar men också mot föroreningar, slitage och mot kluvna toppar. Dessutom gör hårbalsamet att håret blir mjukt, glansigt och lätt att kamma. Utöver det så har balsamet också en reparerande och vårdande effekt på slitet hår samtidigt som det stärker håret så att hårstrån inte bryts av.

Hårbalsamet kan sprayas på både torkat hår och på torrt hår. Hårbalsamet kan sköljas ur efter några minuter eller så kan balsamet få sitta kvar och vårda håret under hela dagen.

PRISVÄRD: Maria Åkerberg – Hair Detangler Energy

bästa balsamspray

Hair Detangler Energy från Maria Åkerbergs kollektion har en fuktgivande och vårdande funktion på håret. Genom att spraya på detta balsam blir håret silkeslent samtidigt som man enkelt kan kamma ut tovor. Hair Detangler Energy innehåller bland annat oljor som Rosmarin, Citrongräs, enbär, broccoli och Lavendel vilket också ger håret en välluktande doft.

Frågor och svar

Varför använder man sig av balsamspray?

För att få ett fräscht hår som både luktar gott, återfuktas och som även gör att håret enkelt kan formas kan man använda sig av balsamspray.

Vad är det för skillnad på balsamspray och vanligt balsam?

Till skillnad mot vanligt balsam, som man tvättar ur, så får balsamspray sitta kvar i håret hela dagen och därmed fortsätta vårda håret och samtidigt skydda håret under dagen.