The Ordinary High-Adherence Silicone Primer

KÖPGUIDE: Primer (2021) Ett måste hos alla sminkbärare!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar. 

Det finns en kräm som jag verkligen inte kan vara utan. En kräm som hjälper mig att få jämn hy, men också en bra bas under mitt smink. Vet ni vad det är? En primer.

En primer är som ett underverk för mig – det är en kräm som suddar ut synliga porer och ojämnheter, men kan också återfukta huden. Sen är det bara på med det andra sminket, och du kommer känna dig fräschast än fräschast!

Det finns en hel uppsjö av primer på marknaden och det kan vara svårt att hitta någon som passar just dig, din hudtyp men också dina behov. Vad ska du ha primer till? Det finns bland annat Primers som passar till fet hy, men också primers som passar alla – oavsett hudtyp.

PREMIUM: Sensai Glowing Base

Sensai bästa primern

Vår premium-variant, men också testvinnare av den bästa primer är Glowing Base från märket Senasi. Det är en ”ljusinfusions make-up” Primer med ett pärlemorpigment, som hjälper till att korrigera och jämna ut hudtonen – samtidigt som den får dig att stråla.

Primer lägger du på före din foundation, samtidigt som den här primer håller, tack vare den fuktgivande formulan, makeupen fräsch.

Vi tycker att den här primern är enkel att applicera, och den ger en lyster vi inte sett tidigare.

BUDGETVINNARE: The Ordinary High-Adherence Silicone Primer

The Ordinary High-Adherence Silicone Primer

Last updated: 2024-06-30 10:04:00

Vår budgetvinnare är en ritkigt prisvärd primer från det populära märket ”The ordinary”. Det som är bra med primer, är att den har en formula som använder adaptiva silikoner, vilket ger resultatet av en längre hållbarhet för din makeup. 

Utöver det har primer en hög vidhäftning och fungerar utjämnande på huden för bäst resultat.  

POPULÄRAST: Glo Skin Beauty Tinted Primer

Sorry, no prices available at this time.

En av de populäraste – men också en av de bästa – primer på marknaden är primer från ”Glo Skin Beauty”. Det är en oerhört lyxig primer, som är silkig, oljefri och med ett solskydd (SPF)30 som ger dig ett perfekt resultat. Den är enkel att applicera och täcker direkt skavanker och gör så du får en jämnare hud.

Genom att använda dig av primer från Glo Skin Beauty, så gör den två saker i ett. Den både maskerar ojämnheter, men den fyller också ut linjer och döljer porer.

Den här finns i min sminkväska och det ska den göra hos dig med, tycker jag!

MEDIUM: Lyko Face Primer

Lyko Face Primer

Sorry, no prices available at this time.

En väldigt enkel primer är Lykos egna ”Face Primer”. Det är en billig, väldigt prisvärd och snål primer som går loss för under 100-lappen.

Den här Primer är väldigt krämig och den jämnar med enkelhet ut synliga ojämnheter och döljer porer. Det som krävs när du använder dig av Lykos primer, är att du gärna ska ha en fuktighetskräm dess innan och därefter primer, för att sen avsluta med makeup. Enkelt, vilket gör att man själv kan välja vilken fuktighetskräm man vill ha. Det som också är bra är att den absorberas rätt snabbt i huden och gör faktiskt att huden känns återfuktad.

PRISVÄRDAST: Clarins SOS Primer

Clarins SOS Primer

Sorry, no prices available at this time.

Den mest prisvärda primer, är en primer från Clarins, nämligen ”SOS Primer”. Primer, som är riktigt prisvärd, finns i sex olika varianter, för att erbjuda en så bra korrigering för det man just eftersöker.

SOS Primer har en utsuddade effekt, som vi anser vara helt oslagbar. Den gör inte bara din hud redo för en applicering av makeup, den ger också din hud möjligheter att andas och enligt tillverkaren själva är resultatet helt ”häpnadsväckande”.

Primer gör så att din hud lyser upp, ger liv och genom att den innehåller ekologisk sjölilja håller den huden återfuktad, men också att Clarin har tillsatt ” Clarins anti-pollution komplex”, så skyddar den också huden mot skadliga effekterna i miljön.

• 00 Universal Light – Ljusreflektande, lystergivande
• 01 Rose – Minimerar trötthetstecken
• 02 Peach – Jämnar ut och korrigerar hudtonen
• 03 Coral – Minimerar pigmenteringar
• 04 Green – Dämpar rodnader
• 05 Lavender – Fyller trött hud med ny energi, ljusar upp huden

Frågor och svar

Hur länge ska man låta en primer torka, innan ny applicering av makeup?

Det är självklart lite varierande, men det brukar gå på några sekunder. Har du en primer som tar lite längre tid, passa på att göra något annat under tiden. 

Måste man ha en primer?

Nej, det måste du inte. Men en primer gör så att din makeup får ett mer lyster, en mer fasta och du får även en skönare känsla på huden i ansiktet. Vi kan verkligen rekommendera att använda er av en primer. 

Hur använder man en primer?

Det finns olika metoder – jag använder mig själv av en sminksvamp, medans endel använder sig av fingarna eller en sminkborste. Det gäller att hitta det som passar dig.